In een achtertuin aan de Snoeckgensheuvel in Amersfoort hebben konijnen van bewoners lichaamsresten van zeker drie personen gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
In een achtertuin aan de Snoeckgensheuvel in Amersfoort hebben konijnen van bewoners lichaamsresten van zeker drie personen gevonden. © Politie Amersfoort

Konijnen leggen lugubere vondst in Amersfoort bloot; lichaamsresten van zeker drie personen gevonden

Graven, dat doen de konijnen van de bewoners van een statig huis aan de Snoeckgensheuvel in Amersfoort wel vaker. Maar nooit eerder deed het beestje een vondst die de hele buurt al dagen bezighoudt: niet één, niet twee, maar drie schedels blijken onder het gras verborgen. En dat is mogelijk nog maar het begin. ,,Je gaat dan toch de meest gekke dingen denken...”

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Topwielrenners scheuren door de regio Amersfoort voor La Vuelta: dit moet je erover weten
  PREMIUM
  vuelta holanda

  Topwielren­ners scheuren door de regio Amersfoort voor La Vuelta: dit moet je erover weten

  Nog maar een paar dagen en dan rijden de wielrenners van de Spaanse wielerronde La Vuelta Holanda door de regio. De 175,1 kilometer lange tweede etappe start zaterdag in Den Bosch en eindigt in Utrecht. Onderweg komen de wielrenners onder meer door Woudenberg, Amersfoort en Soesterberg. Wat kun je als inwoner of bezoeker verwachten van de Ronde van Spanje? Vier vragen én antwoorden.