Koningin Máxima en koning Willem-Alexander woonden in april het Koningsdagconcert in Theater Flint bij.
Volledig scherm
Koningin Máxima en koning Willem-Alexander woonden in april het Koningsdagconcert in Theater Flint bij. © ANP

Koningin Máxima naar congres in Flint

Koningin Máxima was vanmiddag te vinden bij AFAS Software in Leusden, bij de derde Koning Willem I Lezing over ondernemerschap. Máxima is erevoorzitter van de stichting.

De lezing markeerde de start van de inschrijving voor de tweejaarlijkse ondernemersprijzen van de Koning Willem I Stichting. Na de lezing vond een besloten diner plaats voor alle oud-winnaars van de Koning Willem I prijzen.

Op woensdag 9 oktober komt koningin Máxima naar een congres van de koepelorganisatie Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ Nederland) in Theater Flint in Amersfoort. Daar woont ze een lezing bij en is ze aanwezig bij de uitreiking van de ‘Prijs de Vrijwilliger’-award. Ook minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zal aanwezig zijn op het congres. Hij neemt deel aan een paneldiscussie over de toekomst van de palliatieve zorg.

VPTZ Nederland is de koepel van organisaties die mensen steunen in hun laatste levensfase.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  1. Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpenzeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden
    PREMIUM
    VIDEO

    Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpen­zeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden

    Het is één uur in de middag als een stoet Duitse taxibusjes het terrein van vleesslachterij Vion in Scherpenzeel verlaat. Elke chauffeur heeft maximaal twee passagiers mee, de een bijna voorin, de ander achterin. Iedereen draagt een mondkapje. De vestiging in Scherpenzeel mocht open blijven om dat deze zich, in tegenstelling tot die in Apeldoorn en Groenlo, netjes aan de coronaregels houdt.