Volledig scherm
Voetbalclub A.P.W.C. nam op gepaste wijze afscheid van ‘Ome Dick’. © Cees Wouda

Laatste fluitsignaal klinkt voor clubheld ‘Ome Dick’ bij APWC

Voetbalclub APWC uit Amersfoort nam vandaag op gepaste wijze afscheid van clubheld Ome Dick (89).

Zo’n honderd toeschouwers keken toe hoe ome Dicks laatste wens in vervulling ging. De oud-scheidsrechter van APWC kreeg zijn ereronde over het veld. De voetbalclub had via Facebook Amersfoorters gevraagd om in grote getale te komen.

Volledig scherm
Ome Dick op zijn vaste plek © Facebook A.P.W.C

De clubvlag hing halfstok en met fakkels in de clubkleur paars werd Dick uitgeleide gedaan. Het eerste team van de club trok vormde een erehaag in wedstrijdshirtjes. Na een minuut stilte op de middenstip volgde een gepast applaus en een laatste fluitsignaal. ,,Ome Dick is aan het einde van de wedstrijd”, zegt voorzitter van de club Hennie Stoffer.

Dick Hazeveld, zoals ‘ome Dick’ eigenlijk heette, overleed vorige week vrijdag op 89-jarige leeftijd, geheel onverwachts. ,,Vorige week donderdag was hij nog op de club”, zegt Stoffer geëmotioneerd. ,,Hij zat op zijn vaste plekje. Vrijdagochtend is hij gevonden.”

Vrijgevig

Ome Dick was een graag geziene gast op de club aan de Keerkring. Het clubicoon kwam nog vier dagen in de week langs. Hij genoot van trainingen van de jeugd en stond ook tijdens wedstrijden vooraan. ,,Ome Dick was heel vrijgevig. Na een training gaf hij een rondje of trakteerde de jongens op een frietje”, blikt Stoffer terug.

Hazeveld droeg ook nog graag zijn steentje bij aan de club. Zo zamelde hij op eigen houtje oud papier in en begeleide hij tot zijn dood de scheidsrechter die het eerste elftal floot.

Na de ereronde reed de auto met Hazeveld door naar Crematorium Amersfoort. Na afloop van de plechtigheid werden op het sportcomplex van APWC herinneringen aan ome Dick opgehaald. Het rouwstuk met paars witte bloemen lag symbolisch op de stoel waar ome Dick altijd zat.