Noor bekijkt met haar moeder Saskia de Visser (links) en Elianne Wiersma de slaapkaartjes
Volledig scherm
PREMIUM
Noor bekijkt met haar moeder Saskia de Visser (links) en Elianne Wiersma de slaapkaartjes © Saskia Berdenis van Berlekom

Lastige slapers in huis? Slaapkaartjes van Saskia en Elianne helpen tegen monsters onder het bed

Pyjama aan, wassen, tandenpoetsen, een kort verhaaltje, kusje en naar bed. Tijd voor een rustige avond. Eh... was het maar zo simpel. Hordes ouders lopen daarna nog  drie keer zuchtend de trap op voor monsters onder het bed, glaasjes water en nóg een kusje. Lastige slapers is een veel gedeeld leed. Saskia de Visser en Elianne Wiersma bedachten slaapkaartjes voor een betere nachtrust. 

 1. Hoe Love Piet (Chantal) de harten van Nederlandse kinderen veroverde: ‘We zijn met zóiets gaafs bezig’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hoe Love Piet (Chantal) de harten van Nederland­se kinderen veroverde: ‘We zijn met zóiets gaafs bezig’

  Duizenden kinderen zijn weer aan het stuiteren, want Sinterklaas en zijn pieten zijn in het land. Dit is voor Chantal Prins dé periode om ‘aan’ te staan, al staat ze eigenlijk nooit echt uit. Sinds zeven jaar is de 27-jarige Amersfoortse bekend als Love Piet en is ze razend populair. Wat begon met een clipje op YouTube – met inmiddels 12(!) miljoen views – is uitgemond in theatertours én volgend jaar minimaal drie keer Ahoy.
 2. Toen Julia (11) hoorde dat ze corona had, kon ze eindelijk weer haar vader (in isolatie) knuffelen
  PREMIUM

  Toen Julia (11) hoorde dat ze corona had, kon ze eindelijk weer haar vader (in isolatie) knuffelen

  Langer dan 15 minuten in contact geweest met iemand met corona: in quarantaine. Naast een klasgenoot gezeten die positief is getest: in quarantaine. En huisgenoot met Covid-19? Hele gezin... hup, in quarantaine. Harde GGD-cijfers ontbreken maar met gemiddeld 22.417 nieuwe besmettingen per dag, moeten naar schatting honderdduizenden mensen binnen zitten. De mini-lockdowns geven stress. ,,Improviseren en het beste ervan maken.”