Volledig scherm
© Joris Raaijman

Lepeltje Lepeltje trekt opnieuw veel bezoekers

De stad wist het al na eerdere keren, maar het werd de afgelopen dagen nog eens dik onderstreept: Lepeltje Lepeltje valt niet meer weg te denken van de plaatselijke evenementenkalender.

Het sfeervolle foodtruck- en cultuurfestival trok van vrijdag tot en met gisteren duizenden en nog eens duizenden feestgangers naar het Burgemeester Brouwersplantsoen. Het talrijke publiek laafde zich onder het genot van bier en wijn aan goed eten, hippe dj's en luchtige livemuziek.

De zesde aflevering van het gratis toegankelijke evenement leek vrijdag te worden verstoord door een naderende storm. Tot opluchting van het organiserende Kultlab passeerden de zwaarste buien de stad en hoefde het terrein niet te worden ontruimd. Het weer bleef ook de dagen erna grillig, met de zon als uiteindelijke winnaar.

Opmars

Lepeltje Lepeltje begon in 2014 in Amersfoort en is sinds die tijd aan een gestage opmars bezig. Dit voorjaar vinden ook Lepeltje Lepeltje-festivals plaats in Apeldoorn, Eindhoven, Dordrecht, Zwolle en Utrecht. Of Kultlab de formule in nog meer steden weet uit te rollen, moet volgend jaar blijken. Amersfoort maakt zich in 2020 hoe dan ook op voor editie nummer 7.