Peter Blokker met leerlingen van zijn school.
Volledig scherm
Peter Blokker met leerlingen van zijn school. © Caspar Huurdeman

Leraar Peter Blokker krijgt bronzen medaille voor redden van drenkeling in Baarn

De Baarnse Peter Blokker heeft vandaag een bronzen medaille gekregen van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD). Die onderscheiding krijgt Blokker voor het redden van een drenkeling vorig jaar augustus. Hij ontving de medaille op de basisschool waar hij als leraar werkt, de Wegwijzer in Soest.

Op 19 augustus vorig jaar redde Blokker, die ook raadslid is in Baarn, een man uit het water langs de Bestevaerweg in Baarn. Hij was aan het fietsen langs het water, toen hij rare geluiden hoorde. Hij belde de politie, trok zijn kleren uit en sprong in het water. 

Blokker kon de drenkeling op het droge trekken. De man moest gereanimeerd worden , waarna de ambulance hem naar het ziekenhuis bracht. 

Op de school waar Blokker werkt kwamen vanochtend burgemeester Mark Röell van Baarn en Thomas van Gulik van de KMRD langs. Alle leerlingen kwamen naar de centrale hal om de huldiging mee te maken. Tijdens het korte dankwoord van Blokker vloeide bij hem een traan. Daarna werd door de leerlingen spontaan een polonaise ingezet.