Volledig scherm
Linda van Dijk (links): ,,We vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk.” © Ska Kinderopvang

Linda van Dijk is de beste praktijkopleider van de provincie Utrecht

Linda van Dijk uit Amersfoort, werkzaam bij Ska Kinderopvang, is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Utrecht in de sector Zorg, welzijn en sport. Dat maakte de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs (SBB) bekend.

Van Dijk leidt sinds 2001 mbo-studenten op. Op de werkvloer bij verschillende Ska kindcentra leren ze praktische en sociale vaardigheden. Linda is blij verrast met de prijs: ,,Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk. Zo groei je met elkaar naar de pedagogisch professional die je graag als collega ziet werken.’’

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!