Volledig scherm
© AD

Luchtbellen onder de vloer: horeca Amerena deels dicht

En wéér zijn er problemen met zwem- en sportcomplex Amerena: ongeveer de helft van het restaurant is vandaag afgegrendeld, omdat de vloer opnieuw moet worden gelegd. Er blijken luchtbellen onder te zitten.

Volledig scherm
© AD

Het euvel treft de vloer direct bij de ingang van de ‘sporttempel’ aan de Hogeweg, dat met linten is afgezet. Aan de randen ligt water. Volgens een woordvoerder van de gemeente Amersfoort, eigenaar van het complex, is evenwel de verwachting dat de vloer morgen weer begaanbaar is. Dat zich luchtbellen ophopen in een gietvloer, die daardoor moet worden hersteld, is volgens hem ‘niet ongebruikelijk’. ,,En het valt allemaal binnen de garantie.”

Het is zeker niet voor het eerst dat die garantie moet worden aangesproken om problemen in het complex te herstellen. Zo moest er een compleet nieuwe klimaatbehandelingsinstallatie worden geïnstalleerd, omdat tientallen zwemmers een duik in één van de baden eind vorig jaar moesten bekopen met hoofdpijn en tranende ogen. De laatste hand hieraan wordt nu gelegd.

Daarnaast is er nog altijd het probleem van de glijbaan, waarvan nog onbekend is wanneer hij open kan. Bij testritten bleek de 90 meter lange waterattractie zo snel, dat gebruikers er bont en blauw vanaf kwamen. Na enkele ingrepen, waaronder het veranderen van de volgorde van enkele baandelen, is de glijbaan volgens de gemeente nu weer veilig bevonden. De ingebruikname hangt nu echter af van het moment waarop de luchtbehandelingsinstallatie is ingeregeld: een werkende glijbaan stoot warmte uit en beïnvloedt daarmee het klimaat, aldus de gemeente eerder in een verklaring. 

Amerena zelf is inmiddels ruim een jaar open. De bouw werd nog voordat de eerste steen werd gelegd begroot op 26 miljoen euro.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!