Volledig scherm
Politie is op zoek naar de verdachten in Het Paardenbos bij Paleis Soestdijk. © Caspar Huurdeman

Man (24) zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt bij klopjacht in Baarn

De politie heeft gistermiddag bij de grote klopjacht in Baarn een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

De politie is gisteren de hele dag dag op zoek geweest naar vier mannen die betrokken waren bij een inbraak in een pand in Soest. Rond 08.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Hellingweg. Toen de politie arriveerde, sloegen vier verdachten in een auto op de vlucht. Na een korte achtervolging stopte het voertuig, een Peugeot met Frans kenteken, op de kruising van de Lt. Gen. van Heutszlaan en de Beatrixlaan in Baarn. 

De 24-jarige man rende weg en verschanste zich in de bosjes. Hij werd direct aangehouden. De andere drie konden ontkomen. De politie hield een zoekactie in Soest en Baarn en er werden twee Burgernetacties opgestart. Een klopjacht in Het Paardenbos bij Paleis Soestdijk leverde later die dag niets op. Bij de zoekactie zette de politie onder andere een politiehelikopter en een hondengeleider in. De verdachten zijn nog altijd spoorloos.

Volledig scherm
De verdachten sprongen na een achtervolging uit de auto. © Caspar Huurdeman