Volledig scherm
Manuel Azaro Poelstra won afgelopen weekeinde een Special Media Award. © Angela Jütte

Manuel uit Leusden wint Special Media Award met bijzondere muziekvideo

Leusdenaar Manuel Azaro Poelstra heeft een Special Media Award gewonnen. Manuel kreeg de award voor zijn video Het menselijk brein.

De mediaprijzen werden zaterdag 9 november uitgereikt door zorgorganisatie Amerpoort. Initiatiefneemster Sonja Heijkamp wilde met de nieuwe prijs laten zien dat er genoeg mensen met een verstandelijke beperking zijn, die sociale media goed inzetten en een inspiratie zijn voor anderen.

Manuel zelf is in zijn nopjes met zijn award: ,,Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Iedereen heeft talent. Sinds vijf jaar maak ik bij Multimediastation Hilversum maatschappijkritische films. Ik maak graag videofilms, maar ben niet zo van de promotie. Ik ben blij dat mijn film echt is opgevallen.”

Out-of-the-box

De psychedelische muziekvideo van ruim 4,5 minuut is volgens het juryrapport ‘niet meteen de meest toegankelijke of begrijpelijke video’, maar toch sprong de clip er in alle opzichten uit. De jury was onder de indruk van de eigenheid van de video, die ‘een grote mate van creativiteit, out-of-the-box denken, eigenheid en ook maatschappelijke betrokkenheid’ laat zien.

De jury hoopt dat Manuel doorgaat met het maken van dit soort muziek. ‘Het is uniek’. Manuel maakte de video in Hilversum bij zijn werk op het Multimediastation in Hilversum. Daarnaast werkt hij in Amersfoort bij Jans Pakhuys.