Volledig scherm
© Lars Smook

Meditatiecentrum Zen.nl in Amersfoort wil grootste worden

Meditatiecentrum Zen.nl Amersfoort viert het 10-jarig bestaan met een week lang dagelijks speciale gastlessen voor cursisten. Het centrum wil het grootste zencoachingcentrum van Nederland worden.

Zen.nl Amersfoort heeft ruim 100 cursisten, verdeeld over zeven gevorderdengroepen en dit najaar starten er vijf introductiegroepen. Het centrum is onderdeel van de landelijke stichting Zen.nl met meer dan 40 vestigingen en 2000 cursisten.

Yvonne Visser, voormalig psychiater, en vestigingsmanager van Zen.nl Amersfoort: ,,Tien jaar geleden begonnen we met een klein groepje cursisten en één leraar, dat was ik. Inmiddels zijn er vier ervaren docenten en vier aspirant-leraren aan ons centrum verbonden."

In de jubileumweek die tot en met 22 september loopt, wil Zen.nl Amersfoort nog eens extra de nadruk leggen op de boodschap die het centrum wil uitdragen.

Yvonne Visser: ,,De westerse mens heeft er steeds meer moeite mee om alle ballen in de lucht te houden. Ik ben indertijd zelf ook om die reden met mediteren begonnen. Zenmeditatie leert je om alles met aandacht te doen zodat je je energie goed kunt beheren, en je niet gek te laten maken door je eigen gedachten. Je hebt aan zen direct iets in de praktijk."

Naast het centrum in Amersfoort zijn Yvonne Visser en haar partner Evert Jan Kema, die ook meditatieleraar is, tweeënhalf jaar geleden een tweede vestiging van Zen.nl begonnen in Leusden. ,,En we hebben nog meer grootse plannen. Zo richten we ons naast het geven van meditatiecursussen en workshops steeds intensiever op coaching. Stiekem is het onze droom het grootste centrum voor zencoaching van Nederland te worden", aldus Yvonne Visser.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!