De hennepkwekerij onder de portiekwoningen in de Ganskuijl
Volledig scherm
De hennepkwekerij onder de portiekwoningen in de Ganskuijl © Politie

Meer woningen aan Ganskuijl ontruimd om in kruipruimte uitgegraven hennepkwekerij

De flat aan de Ganskuijl waar eind januari een grote hennepkwekerij in de kruipruimte werd  aangetroffen, moet voor een groter gedeelte worden ontruimd. Het herstel van de flat duurt naar verwachting een jaar. De fundering is zodanig aangetast dat het niet meer veilig is voor de bewoners van meerdere portieken.

Dat heeft woningbouwvereniging De Alliantie dinsdag bekend gemaakt. Eerder al werden de flatwoningen boven de uitgegraven kruipruimte ontruimd. Zij zijn direct na het aantreffen van kwekerij uitgeplaatst. Nu gaat het om nog een keer vijf huishoudens waar onderdak voor gevonden moet worden

Fundering

De fundering is door de daders een meter dieper uitgegraven dan in een normale kruipruimte. Het wegspoelende zand maakt dat het grondwater omhoog is gekomen. Dit zorgt ervoor dat het deel van de fundering waar gegraven is, minder stabiel is geworden.

Voor alle bewoners is onderdak geregeld. ,,Dit is een uiterst vervelende situatie voor alle bewoners, zeker in deze tijd. Hun veiligheid staat bij ons voorop en we gaan ze helpen daar waar nodig. Een extra uitdaging omdat alles wat we doen corona-proof moet zijn”, zegt Bert Bosman, manager wonen bij De Alliantie.

Voor alle bewoners wordt de huisraad weggehaald en opgeslagen. Voor alle bewoners moet nieuwe huisvesting komen. Als ze dat willen krijgen ze een terugkeergarantie. De Alliantie vergoedt alle noodzakelijke kosten.