Volledig scherm
© Keistadnieuws

Meisje (4) overleden na ernstig ongeluk op Leusderweg

Het 4-jarige meisje dat zondagmiddag met haar moeder (36) op de Leusderweg in Amersfoort door een auto werd aangereden, is overleden.

Het meisje bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. De Amersfoortse moeder en haar dochter fietsten zondagmiddag rond 15.30 uur op de Leusderweg, toen zij werden aangereden door een automobiliste die op de andere weghelft terechtkwam. Ook een 44-jarige man uit Apeldoorn raakte bij het ongeluk gewond.

De massaal toegesnelde hulpdiensten en twee trauma-artsen die met helikopters werden gebracht, ontfermden zich over de drie gewonde fietsers. Alle slachtoffers werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met de moeder en de Apeldoorner gaat, is niet bekend.

De politie meldde gisteravond dat de bestuurster, een oudere vrouw, vermoedelijk onwel is geworden en een black-out heeft gekregen. Vandaag benadrukt politiewoordvoerder Joost Lanshage dat de exacte oorzaak van het ongeluk nog niet is vastgesteld en dat die nog wordt onderzocht. De politie is op zoek naar getuigen. De automobiliste werd gisteren na het ongeval aangehouden en is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden, aldus Lanshage.