Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Mogelijke natuurbrand blijkt in brand gestoken baal hooi in fietstunnel onder A1

De brandweer is vrijdagavond uitgerukt met vier extra blusvoertuigen voor een mogelijke natuurbrand in de buurt van de A1 ter hoogte van Eemnes. 

De brandweer trof ter plaatse een in brand gestoken baal hooi aan in een fietstunnel onder de A1. Volgens de politie duidt alles op baldadigheid. Vanaf de snelweg was veel rook te zien, waardoor er gevreesd werd voor een natuurbrand. 

De brandweer had de brand snel onder controle. De rommel in de fietstunnel is opgeruimd. In verband met de extreme droogheid is de brandweer de afgelopen dagen extra alert. Donderdag ontstond er een grote natuurbrand in de Korte Duinen, waarbij vier hectare bos verloren is gegaan.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.