De Amersfoortse Souhailla Oulad Sedik (26) en haar ouders zijn erg blij dat ze na negen maanden elders te moeten wonen weer thuis zijn aan de Ganskuijl.
Volledig scherm
PREMIUM
De Amersfoortse Souhailla Oulad Sedik (26) en haar ouders zijn erg blij dat ze na negen maanden elders te moeten wonen weer thuis zijn aan de Ganskuijl. © RodneyPhotography

Negen maanden je huis uit door wietkwekerij onder de fundering: ‘Dit wens je zelfs je vijand niet toe’

De familie Oulad Sedik en negen andere gezinnen uit Amersfoort moesten bijna een jaar geleden halsoverkop hun woning ontvluchten omdat de flat aan de Ganskuijl op instorten stond. Criminelen hadden in de kruipruimte een wietkwekerij gemaakt. Een terugblik: ,,Wat wij hebben meegemaakt, wens je zelfs je vijand niet toe.” 

 1. Amersfoort richt schijnwerpers op jonge dealers: ‘Ze worden gepaaid met snel geld en mooie spullen’
  PREMIUM

  Amersfoort richt schijnwer­pers op jonge dealers: ‘Ze worden gepaaid met snel geld en mooie spullen’

  De gemeente Amersfoort schudt met hulp van politie en justitie de laatste tijd hard aan de drugsboom om jonge cocaïnedealers uit het circuit te halen. Gebeurt dat niet op tijd, dan glijden ze af en zijn ze vaak niet meer te redden, weten adviseur veiligheid Paul Steenkist en burgemeester Lucas Bolsius. Een gesprek over repressie en preventie als middelen in de strijd tegen drugscriminaliteit.
 1. Verstappen wint glijspektakel in Imola, Norris uitzinnig van vreugde met 2e podium
  Play

  Verstappen wint glijspekta­kel in Imola, Norris uitzinnig van vreugde met 2e podium

 2. Gratis ramadanmaaltijd van moskee voor mensen met honger
  Play

  Gratis ramadan­maal­tijd van moskee voor mensen met honger