Henny Gerritse voor zijn woning: ‘Ik had gezondheidsschade kunnen oplopen’.
Volledig scherm
PREMIUM
Henny Gerritse voor zijn woning: ‘Ik had gezondheidsschade kunnen oplopen’. © Cees Wouda

Neuroloog verbijsterd: ambulance bracht Henny na migraineaanval naar ggz-instelling

Henny Gerritse weet op 5 juni niet wat hem overkomt. De Amersfoorter wordt tijdens een zeer zware migraineaanval naar een psychiatrische afdeling op Zon & Schild gebracht, in plaats van naar ziekenhuis Meander. ,,Het had echt fout kunnen gaan.’’ 

Ambulancebroeders en medewerkers van de crisisdienst van GGz Centraal denken dat hij ‘in de war is’ en aan een psychose lijdt. De patiënt én zijn bezorgde buurvrouw wijzen er met nadruk op dat hij van de neuroloog bij zo’n aanval direct naar het ziekenhuis moet worden gebracht, maar dat dringende advies wordt in de wind geslagen, vertellen beiden.

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.