Eikenbomen worden, zoals hier in Eemnes,  vóór het ontstaan en loslaten van de branderige haartjes van de eikenprocessierups besproeid met Xentari. Het  bacteriële middel doodt alle rupsen, maar kan volgens tegenstanders van het gebruik ook rupsenetende vogels, insecten en vleermuizen fataal worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Eikenbomen worden, zoals hier in Eemnes, vóór het ontstaan en loslaten van de branderige haartjes van de eikenprocessierups besproeid met Xentari. Het bacteriële middel doodt alle rupsen, maar kan volgens tegenstanders van het gebruik ook rupsenetende vogels, insecten en vleermuizen fataal worden. © Caspar Huurdeman

Niemand komt in gevaar door verdelgingsmiddel tegen jeukrups, verzekert wethouder Kraanen

Om de jeuk en andere fysieke ellende veroorzakende eikenprocessierups effectief te lijf te gaan, grijpt de gemeente Amersfoort dit jaar voor het eerst ook naar een biologisch, verdelgingsmiddel. Niet alle inwoners zijn er blij mee, weet verantwoordelijk wethouder Kees Kraanen (VVD). De strijd tegen het harige beestje is volgens de portefeuillehouder stedelijk beheer dan ook complex en wordt gestreden op meerdere fronten.

  1. Hoe is het nu met… Sherida Refos van Kidsproof Amersfoort? ‘Je moet uitjes nu veel meer plannen’
    PREMIUM

    Hoe is het nu met… Sherida Refos van Kidsproof Amersfoort? ‘Je moet uitjes nu veel meer plannen’

    In de rubriek Hoe is het nu met... zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: Sherida Refos. Op 14 augustus 2018 vertelde ze dat zij beheerder en eigenaar is van de website Kidsproof Amersfoort. Zij informeert en inspireert (groot)ouders over uitjes, activiteiten en evenementen in Amersfoort en de Gelderse Vallei voor kinderen van 2 tot 12 jaar. En ze heeft alweer een heleboel nieuwe tips.