Columnist, Nienke Gorter.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist, Nienke Gorter. © Marco de Swart

Nienke Gorter: ‘Jericho beschermd stadsgebied? Ammehoela!’

COLUMNIk wil even een gedachtenexperiment met u doen. Doe uw ogen dicht en denk aan uw huis. Visualiseer de huiskamer en denk aan de mooie herinneringen die er liggen. Ga in gedachten naar de voordeur en doe een stap naar buiten. Bij welke buurman kunt u altijd terecht voor een vraag of een praatje? Voelt u zich thuis in de wijk waar u woont? Haal even diep adem en bedenk dan nu dat u moet verhuizen naar een andere wijk. Niet omdat u dat zelf wil maar omdat de woningen plat gaan. 

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Coby, Bert, Joop en Janneke raken hun huis kwijt: ‘Waarom moet alles nu ineens worden gesloopt?’
  PREMIUM
  124 huizen in Jericho

  Coby, Bert, Joop en Janneke raken hun huis kwijt: ‘Waarom moet alles nu ineens worden gesloopt?’

  Bewoners van de buurt Jericho tussen de Eem en de Kwekersweg moeten stevig van de schrik bekomen. Hun 124 huizen wacht de slopershamer. En die mededeling van woningbouwvereniging Alliantie kwam als een donderslag bij heldere hemel. Want ze wonen misschien wel in het meest hechte buurtje van Amersfoort. ,,Hier loop je nog binnen voor een klontje suiker.’’