Volledig scherm
Het drugsafval in Voorthuizen. © Politie

Nieuwe vraagtekens bij toezicht gemeente op drugsloods in Voorthuizen

Lokaal Belang wil van het Barneveldse college weten hoe de gemeente het toezicht op het MOB-complex gaat verscherpen, waar einde vorige maand 45.000 liter drugsafval werd aangetroffen.

In antwoorden op eerdere vragen van de partij en het CDA liet het college deze week weten het toezicht te intensiveren. In nieuwe schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur vraagt de partij hoe vaak er een onaangekondigd bezoek aan het pand gebracht zal worden. Ook vindt Lokaal Belang het beter als de huurder van het pand niet alleen ‘alert’ is op drugsgerelateerde activiteiten, maar dat er concrete afspraken op papier worden gezet wat diens plichten zijn.

Het MOB-complex is sinds 2004 in het bezit van de gemeente. Het pand werd verhuurd, maar de huurder had het gebouw ook onderverhuurd en de onderhuurder blijkt vervolgens op zijn beurt ook onderverhuurd te hebben, meldde het college. Lokaal Belang is verbaasd dat de huurder het pand weer heeft onderverhuurd. ‘Op deze manier wordt toezicht en handhaving in onze ogen bemoeilijkt', menen Mijntje Pluimers Jan Willem van den Born. Ze willen weten of de huurder toestemming had om het gebouw weer onder te verhuren. ‘Zo ja, Is het in het licht van de ontstane situatie en de door u beschreven toename van ondermijning en drugshandel niet beter deze (mate van) onderverhuur te beperken? Of te wel, maximaal 1 onderverhuring met plicht tot controle van de eerste huurder? Of helemaal geen onderhuur?’

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!