Lokaal Belangrijk, woensdagavond net nadat alle stemmen geteld zijn. De nieuwkomers zijn de grote winnaar, met 7 zetels. Alexandra Kolkman (vierde van links) is de lijsttrekker.
Volledig scherm
PREMIUM
Lokaal Belangrijk, woensdagavond net nadat alle stemmen geteld zijn. De nieuwkomers zijn de grote winnaar, met 7 zetels. Alexandra Kolkman (vierde van links) is de lijsttrekker. © AD

Nieuwkomer Lokaal Belangrijk grote winnaar in Leusden: ‘Ik sta te trillen op mijn benen’

UPDATEMet zeven zetels is de nieuwe partij Lokaal Belangrijk de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Leusden. Opvallend, want Leusden had jarenlang geen lokale partijen. ,,Ik sta te trillen op mijn benen”, is woensdagavond de eerste reactie van lijsttrekker Alexandra Kolkman.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.