Het Centro Yas Island Hotel, de plek waar de mannen verblijven.
Volledig scherm
Het Centro Yas Island Hotel, de plek waar de mannen verblijven. © Google Street View

Nijkerker Robin (30) nog steeds vast in hotel in Abu Dhabi: ‘Ze krijgen niks te horen’

Nijkerker Robin Hackmann die met collega's in Abu Dhabi is om verslag te doen van de UAE wielertour, zit nog steeds vast in zijn hotel.

De tour werd in stopgezet nadat twee Italiaanse stafmedewerkers besmet bleken met het coronavirus. Alle renners en stafleden werden daarop getest. Ook Hackmann en een andere collega uit Nijkerk moesten een test ondergaan. De uitslag heeft Hackmann nog steeds niet gekregen en het hotel mag hij niet meer verlaten. 

Waar de meeste wielerploegen inmiddels hun spullen hebben gepakt en terug naar huis zijn gevlogen, zitten de Nijkerkers en 43 andere Nederlanders nog steeds vast. Dat blijkt uit een tweet van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Eigenlijk zou Hackmann in de nacht van zaterdag op zondag weer naar Nederland zijn gevlogen. ,,Maar hij hoort helemaal niks. Hij wacht nog steeds op een document om weg te kunnen en het hotel mogen ze niet meer uit. Hij zit maar een beetje de hele dag tv te kijken, te appen en te internetten", zegt vader Ely Hackmann die in nauw contact staat met zijn zoon. ,,Het is stom afwachten.”

Onduidelijkheid

Ook andere journalisten laten van zich horen op twitter. Zo klaagt Sophie Smit, een sportverslaggeefster voor Britse en Australische media, over de onduidelijk situatie. ‘Niemand in mijn hotel heeft voor zover ik weet zijn testresultaten ontvangen, gisteren kregen we te horen dat we mochten vertrekken, maar de overheid heeft zich kennelijk bedacht. Niets is duidelijk en we krijgen geen officiële informatie.”

Nederlander Raymond Kerckhoffs die de tour ook volgde en nu vastzit in Abu Dhabi schreef een blog over de situatie. ‘Alle onduidelijkheid is het meest frustrerend. Zeker ook omdat je je ongeruste familie en vrienden thuis geen zekerheid kunt geven.’

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.