Volledig scherm
© AD

Nijkerkse Julia (14) wint verhalenwedstrijd

Havoleerling Julia Berghuis (14) van het Corlaer College in Nijkerk is winnaar van de verhalencompetitie van Randstad Onderwijs en studiematerialenleverancier VanDijk. Die daagden alle middelbare scholieren uit om een verhaal te schrijven over de toekomst.

Julia won met haar verhaal Een reis richting de toekomst. De hoofdpersoon in dit verhaal reist naar het jaar 2099 en komt tot een bijzondere ontdekking. De verhalencompetitie is bedoeld om leerlingen te stimuleren hun schrijftalent verder te ontwikkelen en na te denken over een actueel maatschappelijk thema,

Ruim 1500 scholieren uit zo’n 60 klassen namen deel aan de wedstrijd. Julia wint een professionele schrijfworkshop voor de hele klas.

  1. Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacrisis door te komen
    PREMIUM

    Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacri­sis door te komen

    De provincie Gelderland hoopt met een flinke zak geld vervoersbedrijven te verleiden zich in te schrijven voor de aanbesteding van het vervoer op de Valleilijn tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen. Gedeputeerde Staten willen de opbrengst van de toekomstige vervoerder aanvullen tot 80 procent zolang de coronamaatregelen duren. Daarvoor trekt de provincie jaarlijks maximaal 4,8 miljoen euro uit.