Gerard van den Tweel in een kruidenierszaakje op een plantage. Het winkeltje wordt bestierd door Robbie, een afnemer van de producten van Van der Tweel.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard van den Tweel in een kruidenierszaakje op een plantage. Het winkeltje wordt bestierd door Robbie, een afnemer van de producten van Van der Tweel. © Maranke Pater

Nijkerkse ondernemer Gerard van den Tweel helpt al tien jaar lang Suriname: ‘De mensen hier zijn arm’

De Nijkerkse ondernemer Gerard van den Tweel is dit jaar tien jaar honorair consul voor de republiek Suriname. Sinds hij de supermarkten in het land bevoorraadt, heeft hij tientallen Nederlandse ondernemers meegenomen naar het land om de vestigingsmogelijkheden te laten zien en zo het land vooruit te helpen. Hij was vorige week in Suriname voor de viering van de Dag van de Revolutie.

Ondanks de tropische temperaturen zit Van den Tweel monter aan het ontbijt in hotel Torarica, onderdeel van een resort dat dankzij zijn steun in het midden van Parimaribo kon worden opgezet. Iedere medewerker in het resort kent zijn naam. Van den Tweel: ,,Zie je die serveerster daar? Ik heb haar laatst nog een nieuwe broek en schoenen gegeven, omdat de mensen hier zo arm zijn.’’

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.