Volledig scherm
© Rob Engelaar

Nog eens 8 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis in de regio Amersfoort

In de afgelopen 24 uur zijn 8 nieuwe corona-patiënten uit de regio opgenomen in een ziekenhuis. In totaal staat het aantal patiënten dat is opgenomen (geweest) op 94. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

Uit de gemeente Amersfoort werden de afgelopen 24 uur 3 personen opgenomen. Het totaal aantal Amersfoorters dat met het virus in het ziekenhuis ligt, komt daarmee op 34. Woensdag meldde het college van burgemeester en wethouders in een brief van zeven Amersfoorters aan Covid-19 zijn overleden. Of daar inmiddels nieuwe gevallen zijn bijgekomen is niet bekend. 

In Woudenberg moesten twee nieuwe gevallen van corona-besmetting naar het ziekenhuis. Daarmee komt het aantal opnames in het dorp op vijf. Het RIVM meldt voor Barneveld, Soest en Nijkerk elk één nieuwe corona-patiënt in het ziekenhuis. Het aantal opnames voor die plaatsen is respectievelijk 9, 14 en 17.  

Opnieuw heeft Scherpenzeel geen enkele inwoner die zich met corona in het ziekenhuis heeft moeten laten opnemen.  De burgemeester maakt vrijdag wel de eerste Covid-19 dode bekend. 

In de overige gemeenten bleef het aantal opgenomen patiënten gelijk.

Landelijk beeld

In het hele land werden de afgelopen 24 uur 336 personen opgenomen in het ziekenhuis. Daarmee komt het aantal coronapatiënten dat is opgenomen geweest op 6.622 patiënten. Het aantal positief geteste patiënten staat nu op 16.627  personen, een stijging van 904 ten opzichte van vrijdagmiddag.

De afgelopen 24 uur zijn in Nederland 164 meldingen gedaan van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal overleden patiënten komt daarmee op 1.651. Het RIVM doet geen uitspraken meer over het aantal positief geteste patiënten of aantal sterfgevallen per gemeente.