Volledig scherm
© Keistadnieuws

Ondanks camerabeelden nog geen spoor van gewapende overvaller trouwringenboetiek

VIDEODe politie heeft nog geen spoor van de overvaller van Trouwringen Boutique Heart & Arrow in de Kamperbinnenpoort.

De overvaller drong donderdagmorgen 13 februari in een donker regenpak de boetiek binnen, waar hij de eigenares met een vuurwapen bedreigde. Hij stopte tien trays met sieraden in een grote boodschappentas van Dirk van den Broek en vluchtte de zaak uit.

Achtervolging

De boetiekhoudster waarschuwde een andere winkelier, die de achtervolging inzette maar de dader niet kon achterhalen. Via de Weverssingel vluchtte de overvaller de Bredesteeg in. Tijdens zijn vlucht verloor hij zijn vuurwapen. Een bewoonster van de Weversingel hoorde iets op straat vallen toen hij langs rende en zag toen ze uit het raam keek dat het een pistool was. 

De eigenares bleef tijdens de overval bijzonder kalm en overwoog even het vuurwapen van de dader af te pakken, vertelde ze naderhand.

Denise Deniz na de overval op haar trouwringenboetiek: ‘Het is vreselijk om te zien dat iemand je spullen afpakt terwijl je er zelf bij staat.’
Volledig scherm
Denise Deniz na de overval op haar trouwringenboetiek: ‘Het is vreselijk om te zien dat iemand je spullen afpakt terwijl je er zelf bij staat.’ © Cees Wouda

Van de overval zijn opnamen gemaakt met beveiligingscamera’s. De buit is volgens de boetiekhoudster gering. In de vitrines waaruit de dader de displays met ringen greep, staan louter showmodellen en geen kostbare gouden ringen met dure stenen. Die worden in een atelier elders in de stad gemaakt door een goudsmid.

Juwelier Denise Deniz deed haar verhaal na de overval...