Volledig scherm
Vis woont al haar hele leven tussen de dieren op het park en heeft altijd voor de jonge dieren gezorgd. © Saskia Berdenis van Berlekom

Onderscheiding voor oud-eigenaresse van DierenPark Amersfoort Astrid Vis

Oud-eigenaresse en voormalig directeur van Dierenpark Amersfoort, Astrid Vis, heeft zaterdag op haar tachtigste verjaardag de Sint-Jorispenning gekregen.

Ze ontving de onderscheiding van burgemeester Lucas Bolsius voor ‘haar jarenlange inzet voor Dierenpark Amersfoort én voor de stad’.

In 1948 stichtten de ouders van Vis, Wim en Jo Tertoolen, de Amersfoortse dierentuin. In 1960 nam zij samen met haar man Henk het dierenpark over, tot zij in 1994 het stokje overdroeg aan haar oudste zoon Fred. Vis woont al haar hele leven tussen de dieren op het park en heeft altijd voor de jonge dieren gezorgd. Vorig jaar bestond het park zeventig jaar. In 2016 overleed haar man Henk op 83-jarige leeftijd.

Groot ambassadeur

Burgemeester Bolsius: ,,Astrid Vis is tot de dag van vandaag een groot ambassadeur voor Dierenpark Amersfoort en daarmee voor de regio Amersfoort en daarbuiten. Samen met haar man Henk maakte ze het park tot één van de toonaangevende dierenparken van Nederland.”

Volledig scherm
Astrid en Henk Vis met chimpansee Mike voor de ingang van Dierenpark Amersfoort. © Willem Meuleman