Ooggetuige overval in Amersfoort: ‘Je schrikt je rot; ik heb nog nooit een vuurwapen gezien’

VIDEOEen man met een vuurwapen heeft vanmorgen rond half twaalf Heart & Arrow Trouwringen Boutique in de Kamperbinnenpoort in Amersfoort overvallen. De overvaller die te voet over de Weverssingel vluchtte, wist te ontkomen. 

Het bedrijf Heart & Arrow heeft inmiddels online bewakingsbeelden vrijgegeven via Facebook. Daarop is de dader in een blauw regenpak te zien, met het vuurwapen in zijn hand, terwijl hij sieraden uit vitrinekasten haalt en in een bigshopper van Dirk van den Broek  stopt. De medewerkster van de zaak die met de overvaller spreekt terwijl die in de vitrinekasten grijpt, blijft bewonderenswaardig kalm, laten de beelden zien. Op zeker moment, zo is zichtbaar, rent ze met haar telefoon in de hand de winkel uit, waarop de overvaller haar volgt.

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”