Op straat parkeren, zoals hier in het Vermeerkwartier, is in een schil rond de binnenstad al alleen voorbehouden aan mensen met een vergunning.
Volledig scherm
PREMIUM
Op straat parkeren, zoals hier in het Vermeerkwartier, is in een schil rond de binnenstad al alleen voorbehouden aan mensen met een vergunning. © Rodney Kersten

Op straat parkeren in Amersfoort wordt (zeer waarschijnlijk) duurder én lastiger: dit is waarom

Parkeren op straat wordt in Amersfoort mogelijk in één klap én een stuk lastiger én een stuk duurder. De gemeente overweegt een veel groter deel van de stad om te toveren tot vergunninggebied. Om het aantal auto's daarna nóg verder terug te dringen, moeten ze door hogere uurtarieven zoveel mogelijk richting de garages worden geduwd. 

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    4

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?