Kliko's worden keurig geleegd, behalve als ze zijn dichtgeplakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Kliko's worden keurig geleegd, behalve als ze zijn dichtgeplakt. © AD/Archief

Oproep vuilophaaldienst Rova: stop met het dichttapen van kliko’s

Iemand heeft meerdere kliko’s in Woudenberg dichtgeplakt met tape, ook die van andere mensen. Zo blijkt uit meldingen die ophaaldienst Rova binnen kreeg en berichten op Facebook.

Wie dit heeft gedaan en waarom is nog niet duidelijk. De meest logische verklaring is dat de deksels van de bakken zijn dichtgetapet om zo te voorkomen dat ze opengaan als ze door het stormachtige weer omwaaien. Met als gevolg natuurlijk dat de inhoud door de buurt gaat waaien. Een probleem: dichtgeplakte vuilnisemmers worden niet geleegd.

  1. 

Priester Mauricio staat coronapatiënten in Meander bij: ‘Ik zie Jezus in het wit en blauw van het ziekenhuis’
    PREMIUM

    Pries­ter Mauricio staat coronapa­tiën­ten in Meander bij: ‘Ik zie Jezus in het wit en blauw van het ziekenhuis’

    Pastoor Mauricio Meneses (36) uit Soest, een van de drie priesters voor de twee grote parochies in Amersfoort en omstreken, gebruikt een stokje bij het toedienen van het sacrament van de ziekenzalving. Wegens het risico op coronabesmetting mag hij de patiënt niet aanraken. Andere coronapatiënten vragen hem om een gebed, de biecht of een zegen. Al meermalen is hij op bezoek geweest bij patiënten die uit Brabant en Limburg overgebracht zijn naar Meander Medisch Centrum in Amersfoort.