Volledig scherm
PREMIUM
Kliko's worden keurig geleegd, behalve als ze zijn dichtgeplakt. © AD/Archief

Oproep vuilophaaldienst Rova: stop met het dichttapen van kliko’s

Iemand heeft meerdere kliko’s in Woudenberg dichtgeplakt met tape, ook die van andere mensen. Zo blijkt uit meldingen die ophaaldienst Rova binnen kreeg en berichten op Facebook.

Wie dit heeft gedaan en waarom is nog niet duidelijk. De meest logische verklaring is dat de deksels van de bakken zijn dichtgetapet om zo te voorkomen dat ze opengaan als ze door het stormachtige weer omwaaien. Met als gevolg natuurlijk dat de inhoud door de buurt gaat waaien. Een probleem: dichtgeplakte vuilnisemmers worden niet geleegd.

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”