Volledig scherm
Impressie van het restaurant. © Ontwikkelingsbedrijf Vathorst Beheer BV

Oude boerderij in Vathorst wordt restaurant mét dagbesteding

In Vathorst wordt op de plek van een oude boerderij aan de Hogesteeg een restaurant met dagbesteding teruggebouwd. Naar verwachting gaan de deuren deze zomer open.

De oorspronkelijke boerderij aan de Hogesteeg is inmiddels gesloopt. Op die plek is deze week begonnen met de bouw van het nieuwe pand dat door AG NOVA Architecten werd ontworpen. De 'nieuwe boerderij' krijgt aan de voor- en achterkant de karakteristieke vorm van de gesloopte boerderij terug.

Ander huisnummer

Voorheen was het bijbehorende huisnummer 13; dat is aangepast naar 63. Aan de zijkanten en op het dak krijgt de hoeve een moderne uitstraling met zonnepanelen en natuurlijk materiaal.

Vanaf komende zomer zullen horecaondernemer Vincent de Vries (eigenaar van restaurant DimS in Hooglanderveen) en zorginstelling Careander in het nieuwe pand aan de slag gaan. De cliënten van Careander koken, baken en bedienen overdag in het restaurant.

's Avonds wordt de service overgenomen door andere medewerkers in de keuken en bediening. Bij de nieuwe boerderij komt ook een terras met een steiger waar bootjes kunnen aanleggen.

Rond de boerderij wordt nu de nieuwbouwwijk Waterdorp gebouwd.

  1. Gemeenteraad verkeerd geïnformeerd: Defensie voelde wél voor andere ingang Bernhardkazerne
    PREMIUM

    Gemeente­raad verkeerd geïnfor­meerd: Defensie voelde wél voor andere ingang Bernhardka­zer­ne

    Defensie speelt in tegenstelling tot wat het zaterdag in deze krant beweerde al jaren met de gedachte de hoofdingang van de Bernhardkazerne aan de Barchman Wuytierslaan te verplaatsen naar de Utrechtseweg. Het argument van wethouder Hans Buijtelaar van Amersfoort dat Defensie bij de westelijke rondweg ‘niet mee wilde werken aan verplaatsing’ komt daarmee in een ander daglicht te staan.