Volledig scherm
PREMIUM
De overvaller liet zijn felgekleurde oranje jas en bijl achter en vergokte een deel van de buit in Amsterdam. © GinoPress B.V.

Overval met bijl op Jumbo Neptunusplein laat bij slachtoffers diepe sporen achter

 De openbaar aanklager in Utrecht wil een jaar celstraf gevolgd door een verplichte behandeling in een kliniek voor de man die afgelopen najaar gewapend met een bijl een overval pleegde op de Jumbosupermarkt aan het Neptunusplein in Amersfoort. Hij bedreigde twee caissières en maakte 1055 euro buit.

Quote

Ik had dit nooit mogen doen en ik verdien straf. Maar ze hebben me ook aan mijn lot overgela­ten

verdachte Jan van K.

De verdachte van 38 jaar uit Amersfoort bekende vandaag voor de rechtbank dat hij op de middag van 26 september de supermarkt binnenwandelde om onder bedreiging met de bijl geld uit de kassa te roven. Hij zou als psychiatrisch patiënt tot zijn daad zijn gekomen onder invloed van alcohol en drugs.

Het is een woensdagmiddag zoals zo vaak in Jumbo aan het Neptunusplein met veel boodschappende ouders, kinderen en klanten op leeftijd. De kassa’s piepen vrolijk, totdat er om half drie een lange, magere man de supermarkt inbeent. Hij loopt rechtstreeks naar kassa 3 en haalt een reusachtige bijl tevoorschijn.