Volledig scherm
© AD

Overvallers juwelier De Kamp blijven langer vast

De twee mannen die in juli vorig jaar een juwelierszaak op de Kamp in Amersfoort overvielen, blijven nog tenminste tot 31 maart vastzitten.

Dat heeft de rechter vandaag bepaald in een proformazitting. Youssef B. (18) en Ibrahim A. (22) worden verdacht van poging doodslag, poging diefstal met geweld en zware mishandeling.

De mannen vielen op 16 juli vorig jaar op klaarlichte dag met grof geweld de zaak van Leith al Nassar aan winkelstraat De Kamp binnen. Ze gebruikten een voorhamer om de deur te forceren. Volgens de officier van justitie richtte A. direct het wapen op de juwelier en haalde hij twee keer de trekker over. In een worsteling die ontstond werd de vader van Leith, die ook in de winkel aanwezig was, zwaar mishandeld. Hij liep gebroken ribben en een gescheurde milt op. 

Dankzij ingrijpen van andere winkeliers uit de straat konden de overvallers worden overmeesterd en aangehouden door de politie.

Spijt 

In een eerdere zitting lieten A. en B. weten spijt te hebben van hun daad. De advocaat van de 18-jarige B. verzocht om schorsing van zijn voorlopige hechtenis, maar dit werd door de rechter afgewezen. Yousef B. en Ibrahim A. blijven allebei vastzitten tot 31 maart, wanneer de volgende proformazitting plaatsvindt.