Volledig scherm
© Luke Beens/Persbureau Heitink

Paard valt tijdens rijles in Kootwijkerbroek: studente gewond

updateEen mbo-studente is vanmorgen tijdens een praktijkles met paard en al ten val gekomen. Dat gebeurde in de buitenbak van het Aeres Hippisch Centrum aan de Kapweg in Kootwijkerbroek. Het meisje is met vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk gebeurde rond half twaalf. Mogelijk is het paard ergens van geschrokken, waardoor het dier opzij sprong en zijn evenwicht verloor, vertelt woordvoerster Alice Goor van Aeres MBO in Barneveld. 

Er landde ook een traumahelikopter bij de praktijklocatie. De studente is per ambulance naar het ziekenhuis in Ede vervoerd. Vermoedelijk heeft zij een hersenschudding opgelopen.

Het Hippisch Centrum is een praktijklocatie met 30 paarden voor 500 studenten van Aeres MBO in Barneveld.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Jeroen Stomphorst: Waarom is er geen kattenbelasting? Als ik érgens last van heb, zijn het kattenkeutels
    PREMIUM
    column

    Jeroen Stomphorst: Waarom is er geen kattenbe­las­ting? Als ik érgens last van heb, zijn het kattenkeu­tels

    Morgen is het zover, dan komt onze nieuwe hond. Nou ja, die moeten we zelf ophalen, in Friesland. Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe huisgenoot leek het wel alsof nestjes met honden uitsluitend op meer dan 60 kilometer vanaf Amersfoort te vinden zijn. Maar goed, je moet er iets voor over hebben. Onze Kasper hebben we alweer acht jaar geleden laten inslapen en nu komt er dus een opvolger. Heel erg enthousiast ben ik nog niet, maar straks, als ze er eenmaal is (het is een meisje) wordt het vast heel gezellig.