Saskia Berdenis van Berlekom
Volledig scherm
PREMIUM
© Saskia Berdenis van Berlekom

Pannenkoek met stroop? Mais non! Franse kost bij restaurant De Lage Vuursche in... Lage Vuursche

GOUDEN POLLEPELHet naambord aan de gevel is eenvoudig, de kroon boven de voordeur niet te missen. Restaurant De Lage Vuursche mag zich, bij koninklijke beschikking, hofleverancier noemen. Dat geeft te denken: zal deze brigade de voormalig vorstin daadwerkelijk behaagd hebben?

 1. Jeroen fileert de 12 steden die bóven Amersfoort staan op ranglijst meest aantrekkelijke steden
  PREMIUM
  column

  Jeroen fileert de 12 steden die bóven Amersfoort staan op ranglijst meest aantrekke­lij­ke steden

  Natuurlijk bleef ik hangen bij het bericht ‘Amsterdam is de aantrekkelijkste stad om te wonen’. Want hoezo dan? Wie kan daar überhaupt een woning betalen? En dat niet alleen: een biertje is er schreeuwend duur, als het al lukt om iets in het Nederlands te bestellen. En je struikelt er over de toeristen. En ja, als Amsterdam eerste staat, waar staat Amersfoort dan op die ranglijst?
  Amersfoort
 2. Drie voetbalvelden groot en 12 meter hoog: zo komt de nieuwe ‘blokkendoos’ in het groen eruit te zien
  PREMIUM

  Drie voetbalvel­den groot en 12 meter hoog: zo komt de nieuwe ‘blokken­doos’ in het groen eruit te zien

  Wat zagen soldaten vanuit hun loopgraven in de Grebbelinie bij Scherpenzeel in de meidagen van 1940? Een vrij ‘schootsveld’ zoals dat heet. Bezoekers kunnen dat gevoel nog steeds ervaren in de nagebouwde loopgraven tussen Woudenberg en Scherpenzeel. Maar straks staat er een grote ‘blokkendoos’ van Modiform, vrezen historieliefhebbers. En dan kan dat niet meer.
  Scherpenzeel