Een Lamborghini, meerdere Mercedes-sportwagens, trucks en een mini-truck werden in beslag genomen bij de grootscheepse inval bij transportbedrijf K. in Amersfoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Lamborghini, meerdere Mercedes-sportwagens, trucks en een mini-truck werden in beslag genomen bij de grootscheepse inval bij transportbedrijf K. in Amersfoort. © AS Media

Peter Roy K. (38) is brein achter grootschalige cocainesmokkel en betrokken bij gestolen Van Gogh, stelt OM

monsterprocesDe Amersfoortse transportondernemer Peter Roy K. (38) was de spin in het web van een wijdvertakte cocaïnebende. De man die kortgeleden met medeweten van justitie vanuit zijn cel met een contact uit de onderwereld onderhandelde over de teruggaaf van een gestolen Van Gogh, had dertien handlangers.

 1. Amersfoortse transporteur volgens OM spil in bende in cocaïne, witwassen dure bolides en gestolen Van Gogh
  PREMIUM
  VIDEO

  Amersfoort­se transpor­teur volgens OM spil in bende in cocaïne, witwassen dure bolides en gestolen Van Gogh

  De Amersfoortse transportondernemer Peter Roy K. weet de schijnwerpers van justitie deze dagen dubbel op zich gericht. De eigenaar van het vorig jaar stil gelegde vervoersbedrijf op De Wieken-Vinkenhoef moet niet alleen terechtstaan in een groot cocaïneproces, hij was ook de man waarmee vergeefs werd onderhandeld over de teruggave van een gestolen schilderij van Vincent van Gogh.
 1. Ooievaarsnest slaat te pletter in Hoonhorst
  Play

  Ooievaars­nest slaat te pletter in Hoonhorst

 2. De Stentor Nieuws Update | Bevrijdingsdag en moordlustig zwijn
  Play

  De Stentor Nieuws Update | Bevrij­dings­dag en moordlus­tig zwijn

  5 mei