Volledig scherm
De Kubus krijgt afvalcontainer op de stoep © kbs De Kubus

Plaatsing afvalcontainer pal naast toegangshek van school stopgezet... voor nu

De plaatsing van een ondergrondse afvalcontainer pal naast het toegangshek van basisschool KBS De Kubus in het Soesterkwartier wordt voorlopig stopgezet. Dat meldt wethouder Kees Kraanen vanavond op Twitter.

‘We gaan op zoek naar een alternatief. Gezien de beperkte ruimte zal dit wel lastig worden. Als er geen alternatieve locaties beschikbaar zijn, zal de container alsnog worden geplaatst', schrijft Kraanen.

De school aan de Spaarnestraat werd onaangenaam verrast door de container. Schooldirecteur Jacqualine van de Port vreest voor gevaarlijke situaties met leerlingen, fietsjes, buggy’s en wachtende ouders bij het plein. ,,Kinderen komen de bocht om fietsen en door die container wordt de situatie erg onoverzichtelijk. Ook kunnen we er met onze eigen containers op de stoep niet meer langs, om ze naar het verzamelpunt te brengen”, aldus Van de Port. De school oppert om de container te verplaatsen naar de overkant bij de kerk.

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”