Volledig scherm
steekpartij © keistad

Politie dreigde met stroomstootwapen bij aanhouding in restaurant Wan Sing

De politie heeft gisteravond gedreigd met een stroomstootwapen om een 44-jarige man uit Amersfoort te kunnen arresteren in Chinees restaurant Wan Sing aan de Noordewierweg in het Soesterkwartier. 

De man, een personeelslid van het restaurant, kreeg ruzie met de eigenaar van het restaurant. Daarbij sloeg hij de eigenaar met een scherp voorwerp. De eigenaar, een 48-jarige man uit Apeldoorn, werd door agenten aangetroffen in de keuken. De verdachte verschanste zich op de eerste verdieping van het pand. 

Omdat de politie niet wist of de verdachte gewapend was en de Amersfoorter niet luisterde naar agenten, werd gedreigd met een stroomstootwapen. Daarop kwam de man tevoorschijn. Hij werd geboeid en is meegenomen naar het bureau. 

De vrouw van de eigenaar van het restaurant laat vandaag weten dat haar man nog in het Meander Medisch Centrum ligt. Hij heeft veel bloed verloren, maar maakt het volgens de vrouw naar omstandigheden goed. Het is nog niet bekend wanneer hij weer naar huis mag. Mogelijk blijft het restaurant een paar dagen gesloten. 

Omdat de vrouw tijdens de ruzie in het afhaalgedeelte achter de balie stond, heeft ze niet meegekregen wat er precies gebeurd is in de keuken. Volgens de politie ging het om een arbeidsconflict.