Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie in Amersfoort zit aanrander van 17-jarig meisje op de hielen na stortvloed aan tips

De politie in Amersfoort zit de man op de hielen die begin februari in de binnenstad een meisje van 17 jaar bruut aanrandde. Hij is herkend na het vrijgeven van foto’s en bewakingsbeelden, maar nog niet gepakt.

De klopjacht op de aanrander lijkt vandaag te hebben geleid tot een inval aan de Havikshorst in de Amersfoortse wijk Liendert. Agenten forceerden om zes uur ’s ochtends de voordeur van een flatwoning. Ze bleven volgens wakker geschrokken flatbewoners enige tijd binnen, maar kwamen uiteindelijk onverrichter zake naar buiten. Een arrestatie was niet verricht.

De politie wilde vandaag niet bevestigen dat de actie te maken had met de gezochte aanrander. Volgens een woordvoerder maakte de inval in Liendert deel uit van een ‘lopend onderzoek’ waarover geen informatie wordt gedeeld met het publiek. Flatbewoners twijfelden er op hun beurt niet aan dat de agenten op zoek waren naar de aanrander. Die man zou in de flat wonen of er vaker over de vloer komen.

Quote

Hij is door veel mensen herkend. We kregen veel bruikbare reacties.

Woordvoerder Politie

Het tonen van de bewakingsbeelden en een foto aan het publiek leidde binnen 24 uur tot zo veel tips over de aanrander dat zijn identiteit volgens de politie inmiddels vaststaat. ,,Hij is door veel mensen herkend. We kregen veel bruikbare reacties’’, laat de woordvoerder weten. De politie verwijderde de beelden, nadat de man was geïdentificeerd.

Verontwaardigd 

Op social media werd vandaag verontwaardigd gereageerd op de lange tijd tussen de aanranding (van 9 op 10 februari) en het opsporingsbericht. Anderen vonden dat de vermoedelijke dader door het tonen van zijn foto juist de kans had gekregen zich uit de voeten te maken. De politie wordt hoe dan ook aangespoord naar de man te blíjven zoeken.

Het slachtoffer van 17 werd na het uitgaan ’s nachts vanaf de Hof achtervolgd door haar latere aanrander. In de Hellestraat sloeg hij hardhandig toe. Het meisje verzette zich en schreeuwde om hulp, maar kreeg haar belager aanvankelijk niet van zich af. Pas na verloop van tijd liet de man haar los en zette hij het op een rennen.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.