Volledig scherm
© anp

Politie plukt wandelende BMW-dief van A28

Een 48-jarige Zwollenaar die in zijn woonplaats een BMW had gestolen, is gisteravond na een dollemansrit aangehouden terwijl hij op de A28 bij Huis ter Heide liep.

De man had de zwarte bolide onder de neus van de rechtmatige eigenaar gestolen, toen die rond zeven uur aan het laden en lossen was in de Van Hattumstraat.

De dief begon in de gestolen auto vervolgens aan een dollemansrit waarbij hij een bestelbus en twee fietsers aanreed op de Willemskade. 

De twee fietsers kwamen er vanaf met lichte verwondingen, de bestelbus raakte beschadigd. De autodief trok zich er niets van aan en vervolgde zijn vlucht.

De politie riep via Burgernet het publiek op om uit te kijken naar de autodief. Kort voor half negen kreeg de politie Utrecht een melding dat een beschadigde BMW bij een tankstation aan de Amersfoortseweg in Huis ter Heide was achtergelaten. 

De bestuurder werd korte tijd later door de politie aangetroffen op de A28, lopend in de richting van Amersfoort.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  1. Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpenzeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden
    PREMIUM
    VIDEO

    Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpen­zeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden

    Het is één uur in de middag als een stoet Duitse taxibusjes het terrein van vleesslachterij Vion in Scherpenzeel verlaat. Elke chauffeur heeft maximaal twee passagiers mee, de een bijna voorin, de ander achterin. Iedereen draagt een mondkapje. De vestiging in Scherpenzeel mocht open blijven om dat deze zich, in tegenstelling tot die in Apeldoorn en Groenlo, netjes aan de coronaregels houdt.