Volledig scherm
Onderzoek bij de Zuider IJdijk waar de koffer werd gevonden. © Opsporing Verzocht/Privéfoto

Politie zoekt nog naar ontbrekende lichaamsresten vermoorde Miranda Zitman

De politie heeft nog niet alle stoffelijke resten van de vermoorde Miranda Zitman (52) uit Soest kunnen vinden. In het onderzoek naar haar dood speurt de recherche nu naar twee hockeytassen (foto) die lichaamsresten van de kapster zouden bevatten.

Verdachte Bart B. (56), haar partner, heeft in verhoren aan de recherche verteld dat hij de twee tassen heeft achtergelaten bij het Amsterdam Rijnkanaal. Duikers van de Koninklijke Marine hebben twee dagen lang tevergeefs gezocht naar de hockeytassen van het merk Osaka, waarin normaal hockeysticks worden vervoerd.

Politie en het Openbaar Ministerie doen via het tv-programma Opsporing Verzocht een oproep aan getuigen die iets weten over de tassen, om zich te melden. ,,Het is vooral heel belangrijk voor de nabestaanden van Miranda Zitman dat die worden gevonden, zodat ze haar een waardig afscheid kunnen geven’', liet politiewoordvoerder Willemijn Pomper weten.

Het onderzoek wijst uit dat B. de twee tassen met stoffelijke resten zou hebben gedumpt in het water van het Amsterdam Rijnkanaal. Tijdens de verhoren heeft verdachte Bart B. allerlei details prijsgegeven over het wegmaken van het stoffelijk overschot van zijn vriendin.

De Osaka-hockeytassen zou hij hebben achtergelaten in de buurt van de plek, aan de oever van de Zuider IJdijk, waar in februari een koffer werd gevonden met daarin de romp van een lichaam. Die bleek later van Miranda Zitman te zijn.

Voorarrest

Bart B. meldde zich eind april bij de politie met ‘informatie over haar vermissing’. Hij werd aangehouden, en de recherche stelde direct een onderzoek in rond hun woning aan de Lange Brinkweg. In de tuin werden lichaamsresten van Zitman aangetroffen. Dna-onderzoek wees daarna uit dat de in januari gevonden romp in de koffer ook van haar was.

Bart B. blijft, ook vanwege het nog lopende onderzoek, in voorarrest.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!