Inbrekers op de vlucht.
Volledig scherm
Inbrekers op de vlucht. © Politie

Politie zoekt woninginbrekers in Nijkerk: ‘Wie kent deze mannen?’

VIDEODe politie heeft camerabeelden verspreid in de zoektocht naar twee woninginbrekers in Nijkerk. De mannen sloegen op de vlucht toen de bewoonster onverwacht thuiskwam.

De vrouw uit Nijkerk kwam eind mei rond 11.45 uur terug van haar werk en zag dat de achterdeur van haar woning openstond. ,,Ik dacht: ‘Shit, een deur los.’ Voordat ik van mijn fiets kon afstappen, rende de eerste inbreker langs mij. En daarna stond nummer twee ook voor mijn neus. Ik ben er gillend achteraan gerend.”

Op hun vlucht botste één van de verdachten tegen een vrouw op een fiets. ,,Zij viel op de grond en daarom ben ik mijn achtervolging gestaakt", zegt de Nijkerkse. Ze zegt te zijn aangedaan door de inbraak. ,,Ik ben boos, verdrietig en angstig. Ook droom ik over de inbraak.” 

Politiewoordvoerder Marloes Ballast meldt dat er niets is meegenomen uit de woning. Wel zijn de achter- en keukendeur flink beschadigd. De vrouw die door de inbrekers van haar fiets is geduwd, raakte volgens Ballast lichtgewond. 

Signalement

De verdachten zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. De één was slank, rond de 1,65 meter lang en heeft kort, donker haar. De ander was gezet en rond de 1.75 meter lang. Hij droeg een zwart ringbaardje. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!