Volledig scherm
Lijn 1 op het station in Amersfoort. © Saskia Berdenis van Berlekom

Politiek in de bres voor bus in Soesterkwartier

Het Soesterkwartier moet op zaterdag en ‘s avonds gewoon bereikbaar blijven met de bus. Dat is de strekking van een oproep aan vervoerder Syntus en de provincie Utrecht (verantwoordelijk voor het busvervoer), die dinsdagavond laat door álle partijen in de gemeenteraad van Amersfoort werd onderschreven.

Volgens de politici is het Soesterkwartier er in vergelijking met andere wijken relatief slecht bereikbaar met de bus. Sinds eind vorig jaar rijdt er op zondag geen bus meer door de straten, omdat er volgens Syntus te weinig gebruik van werd gemaakt. In de plannen voor volgend jaar verdwijnen vanwege dezelfde reden ook de ritten in de avond en op zaterdag. Daar moet wat de Amersfoortse raadsleden betreft dus een stokje voor worden gestoken.

Eenzaamheid

De raadsleden komen nu met hun oproep, omdat het provinciebestuur op 17 september haar oordeel velt over het nieuwe rittenplan van Syntus. Volgens de raadsleden is het opheffen van een buslijn juist voor het Soesterkwartier een probleem, omdat er relatief veel eenzame ouderen wonen.

Het bestrijden hiervan is één van de speerpunten in het onlangs opgestelde toekomstplan voor het Soesterkwartier. Van de raadsleden moet Syntus om tafel met de bewoners, om samen naar een oplossing te zoeken.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!