Volledig scherm
In 2002 stond een lekkende chloortrein bij het station in Amersfoort. © Foto Bell / Ronald Kersten

ProRail vecht boete voor chloortrein aan

Spoorbeheerder ProRail blijft van mening dat ze geen blaam treft voor de treinwagons met chloor die in het voorjaar van 2013 enige tijd gerangeerd stonden bij Station Amersfoort. 

Het spoorbedrijf protesteerde gisteren voor het gerechtshof in Den Haag tegen de boete van 50.000 euro die de rechtbank in Rotterdam in 2017 oplegde. ProRail had volgens het vonnis geen halt mogen houden met de chloorwagons, die vallen onder de gevaarlijke transporten. De uitspraak in hoger beroep volgt over enkele weken.

Het incident uit 2013 lag extra gevoelig vanwege een lekkend giftransport in 2002. Het station van Amersfoort en gebouwen in de omgeving werden destijds uren ontruimd vanwege ontploffingsgevaar. De uitspraak in hoger beroep volgt over enkele weken.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  1. Gemeente Amersfoort houdt voet bij stuk in kazernekwestie
    PREMIUM
    WESTELIJKE RONDWEG

    Gemeente Amersfoort houdt voet bij stuk in kazerne­kwes­tie

    De gemeente Amersfoort houdt voet bij stuk in de verwikkelingen rond de entree van de Bernhardkazerne. Defensie heeft volgens burgemeester en wethouders in gesprekken over de westelijke rondweg nooit aangegeven dat ze de hoofdingang aan de Barchman Wuytierslaan wilde verplaatsen naar de Utrechtseweg. De wens van een tweede toegang tot het kazerneterrein was op enig moment wel aan de orde, stelt het college.