Kunstenaar Armando (1929-2018).
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Armando (1929-2018). © ANP

Raad wil werken van Armando terug in Amersfoort

Een meerderheid van de Amersfoortse gemeenteraad wil dat de kerncollectie van de vorig jaar overleden kunstenaar Armando weer tentoongesteld wordt.

Quote

Raad moet weten van dit boek vóór besluit over een paviljoen bij Kamp Amersfoort

Sieta Koet (Amersfoort2014)

Na het faillissement van het Museum Oud Amelisweerd (MOA) heeft Amersfoort weer de beschikking gekregen over de zogeheten kerncollectie van Armando, dat bestaat uit 22 schilderijen en een bronzen beeld.

Cultuurwethouder Fatma Koser Kaya (D66) wilde vanavond van de raadsleden weten wat zij nu willen met deze werken. Bijna alle partijen zien graag dat de collectie op de een of andere manier weer wordt tentoongesteld, het liefst als geheel én in Amersfoort.

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.