Volledig scherm
© ron magielse / pix4profs

Rekenkamer onderzoekt het functioneren van handhavers, maar wil ook weten wat Amersfoorters van de boa's vinden

De Amersfoortse Rekenkamer doet de komende tijd onderzoek naar het wel en wee van de buitengewoon opsporings ambtenaren (boa’s) in de stad.

Behalve het verkrijgen van inzicht in hun functioneren, wil de Rekenkamer ook weten wat de bevolking vindt van de ordehandhavers in uniform, die vroeger werden aangeduid als stadswachten.

Tot slot gaat het controle-orgaan van de gemeente Amersfoort na hoe de samenwerking verloopt met de burgemeester, de politie en met andere organisaties.

Er is volgens de rekenkamer geen actuele aanleiding voor het doorlichten van het handhavingsmodel. De onderzoekers stippen in hun plan van aanpak nog wel de onveilige situaties aan waarin ongewapende boa’s geregeld terechtkomen. 

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”