Reuma dwingt Marion (67) na 40 jaar te stoppen met haar kerstdorp: 'Het wordt te gevaarlijk’

videoDit jaar gaat de Amersfoortse Marion Reijnhout (67) extra van haar woonkamer vullende kerstdorp genieten. Dit is haar mooiste kerstdorp tot nu toe. Maar het is ook haar laatste.  

Elke dag staat Marion Reijnhout bij haar eigen gebouwde kerstdorp. ,,Dan zie ik daar een stel kinderen elkaar met sneeuw inpeperen en dan schiet ik gewoon in de lach.”
Volledig scherm
Elke dag staat Marion Reijnhout bij haar eigen gebouwde kerstdorp. ,,Dan zie ik daar een stel kinderen elkaar met sneeuw inpeperen en dan schiet ik gewoon in de lach.” © Saskia Berdenis van Berlekom

Achter elk tafereeltje in het grote kerstdorp in de woonkamer van Marion Reijnhout (67) schuilt een verhaal. Dit jaar pakte ze extra uit, want vanwege haar gezondheid is dit de laatste keer.

Wat ooit veertig jaar geleden begon als een klein kerstdorp voor haar zoons op een kastje in haar woonkamer in de wijk Schothorst, is uitgegroeid tot een vijf verdiepingen tellend zeer gedetailleerd kerstdorp met trein, skischans én schaatsbaan. Het kostte haar zes weken om te bouwen. ,,Ik heb mezelf dit jaar ook wel overtroffen en ik ben een pietje-precies, dus zoiets zeg ik niet snel. Toen ik klaar was met bouwen, heb ik mezelf voor het eerst een schouderklopje gegeven’’, vertelt ze met gepaste trots.