De rommelmarkt in het Vermeerkwartier staat steevast garant voor gezelligheid in de buurt.
Volledig scherm
De rommelmarkt in het Vermeerkwartier staat steevast garant voor gezelligheid in de buurt. © ad

Rommelmarktje wordt plots gezien als evenement: toegangscontroles en vergunning van 200 euro

Het is een stuk rustiger deze zomer in de Amersfoortse buurten en wijken als het gaat om straatfeesten en kleinschalige bijeenkomsten. Zo is de levendige rommelmarkt in het Vermeerkwartier afgelast en het reizende buurtfestival Corazon Express drastisch ingekort. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.