Ronald Koeman.
Volledig scherm
Ronald Koeman. © Getty Images

Ronald Koeman en Richard Krajicek trappen landelijke Koningsspelen af in Amersfoort

Voetbaltrainer Ronald Koeman, rolstoelbasketbalster Bo Kramer, schaatsster Carlijn Achtereekte, ex-tennisser Richard Krajicek en minister Bruins geven vrijdag 17 april in Amersfoort het startsein voor de landelijke Koningsspelen. Dat gebeurt op Kindcentrum Vlinderslag in de wijk Kruiskamp.

De Koningsspelen worden sinds de inhuldiging van koning Willem Alexander jaarlijks op basisscholen gehouden. De dag begint traditiegetrouw met het Koningsontbijt. Daarna wordt het sportieve gedeelte van de Koningsspelen afgetrapt met een nieuw lied van Kinderen voor Kinderen en een bijbehorende dans.  Dit jaar bezingt het kinderkoor het motto van de Koningsspelen 2020: hand in hand.

Onderwijsstad

Amersfoort is voor 2020/2021 uitgeroepen tot Nationale Onderwijsstad. Dat is een van de redenen dat de spelen dit jaar ook in Amersfoort geopend worden. Kindcentrum de Vlinderslag combineert zijn basisschool met voor-,tussen- en naschoolse opvang met bijzondere aandacht voor sport en beweging.  De bedoeling is dat leerlingen ontdekken waar hun sportieve interesses en talenten liggen. 

Scholen hebben tot en met 29 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. In 2019 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van zesduizend basisscholen mee.

  1. Drie weken onderwijs op afstand: ‘Een stuk zwaarder dan voor de klas te staan’
    PREMIUM

    Drie weken onderwijs op afstand: ‘Een stuk zwaarder dan voor de klas te staan’

    Leerlingen coachen, dealen met ongeruste ouders, digitale helpdesk spelen en niet te vergeten zelf fit blijven. Het onderwijs heeft zich in de corona-crisis in sneltreintempo aangepast naar lesgeven op afstand. Deze krant maakte voor de tweede keer een belronde langs vier docenten en schoolleiders uit de regio en vroeg naar hun dagelijkse ervaringen nu de scholen sowieso tot en met de meivakantie hun poorten noodgedwongen gesloten moeten houden.