Schapen zijn de nieuwe grasmaaiers van Paleis Soestdijk

videoHet landgoed rondom Paleis Soestdijk wordt sinds woensdag bevolkt door een grote kudde schapen. De dieren gaan het terrein meerdere keren per jaar begrazen.

Paleis Soestdijk is een samenwerking aangegaan met de schaapskudde van Werner & Ester Floor, die meerdere landgoederen en natuurterreinen in de omgeving begrazen. De schapen houden de graslanden en in de bebossing rond het paleis kort,  om ervoor te zorgen dat  verschillende soorten struiken en planten zich kunnen ontwikkelen. 

,,Wij zijn heel blij met deze nieuwe bewoners. In het bos willen we de komende jaren zoveel mogelijk natuurwaarden realiseren Bovendien past dit in onze ambitie om van Paleis Soestdijk het eerste energieneutrale paleis en circulaire landgoed te maken”, zegt Frans van der Avert, Directeur Paleis Soestdijk/Made by Holland.

Milieuvriendelijk

Het landgoed van de voormalige woning van prins Bernhard en prinses Juliana ligt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waar de schaapskudde het jaar rond doorheen trekt. ,,Wij zijn verheugd dat Paleis Soestdijk voor een lokale schaapskudde kiest. Doordat wij te voet door de gebieden lopen, is dit een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze van natuurbeheer”, zegt Ester Floor.

De komende jaren wil Made by Holland Paleis Soestdijk transformeren tot een onafhankelijke podium  voor de Nederlandse, innovatieve maak- en kennisindustrie.

Volledig scherm
© paleis soestdijk