Schattig! Rode panda's geboren in DierenPark Amersfoort

VIDEOVoor het eerst zijn er twee rode panda’s geboren in DierenPark Amersfoort. De dierverzorgers zijn blij, zeker omdat kleine panda een bedreigde diersoort is. 

 1. DierenPark Amersfoort helpt Congo: door deze brug kunnen kinderen gevaarlijke rivier oversteken
  PREMIUM

  DierenPark Amersfoort helpt Congo: door deze brug kunnen kinderen gevaarlij­ke rivier oversteken

  Op zo’n 200 kilometer van de Congolese hoofdstad Kinshasa bevindt zich een riviertje waar het wemelt van de krokodillen, waardoor dorpskinderen nooit naar hun school aan de overkant konden. Sinds twee jaar steken ze dankzij een overbodig geworden touwbrug uit DierenPark Amersfoort iedere dag veilig de rivier over. De actie smaakte de nestor van het dierenpark, Marjo Hoedemaker, naar meer, naar véél meer.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.